top of page

TAMP & SPLITSARBETE

Vi utför splitsarbeten till alla typer av tampar men vanligast är till skot, trimlinor eller fall. Stockholms Båtservice gör även högkvalitativa soft schackles, dogbones och loops, med eller utan höjle, specialanpassade till din segelbåt. En splits gör att man behåller 90-95% av brottslasten i tampen jämfört med ca 50% av en knop. Splitsar sparar även vikt och hjälper linan att löpa bättre. Om man splitsar på hakar så går den snabbare och enklare att använda istället för att knopar. 

 

Vi använder Robline som levernatör av linor och jobbar med linor för prestanda med Dyneema SK78 eller SK99 i kärnan för bästa kvalitet. Materialet i höjlet väljer vi utefter ditt behov och båtens användningsområde. För en båt med mindre användning på ett år med lite slitage från vinscharna kan det räcka med ett hölje i polyester. Medan en kappseglingsbåt oftast behöver Technora, Kevlar eller PBO i höjlet som har hög friktionstålighet och står bättre emot värmen som uppstår vid hög belastning från vinscharna. 

 

Du behöver inte köpa tamp av oss utan vi kan hjälpa dig splitsa en befintlig tamp om den är ny eller relativt lite använd. 

bottom of page